Over Samen leren leren

Betrokken leerlingbegeleiding kinderen, tieners en volwassenen

Samen-leren-leren is de praktijk van Jetty Muller, een ervaren en betrokken leerlingbegeleider met een passie voor leerlingen en voor leren. Ze is heeft jarenlange ervaring op het gebied van (individuele) leerlingbegeleiding voor leerlingen van VMBO, MAVO, HAVO, onderbouw VWO, en in het speciaal voortgezet onderwijs. Samen-leren-leren begeleidt ook basisschoolleerlingen en volwassenen. Hierbij maakt Samen-leren-leren gebruik van mediërend leren

Positieve benadering verademing
“Hoe kijk je naar kinderen of tieners? Het is mijn visie is om uit te gaan van mogelijkheden van mensen. Ik breng in kaart hoe een kind leert en hoe je daarmee de leermoeilijkheden kunt benaderen; hoe je de mogelijkheden benut om de moeilijkheden het hoofd te bieden.  Gevolg is dat de nadruk komt te liggen op wat wel goed gaat. Daarmee komt ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Die positieve benadering blijkt voor veel leerlingen een verademing.”

Goede relatie leerling en ouder
Zowel de leerlingen als de ouders of begeleiders ervaren de inbreng van Samen-leren-leren als zinvol en betrokken. “Jetty legt goede contacten met zowel de leerling als de ouders en werkt vanuit echte belangstelling voor ieder mens.”

Betrokken hulp bij leerproblemen
Samen-leren-leren maakt duidelijke afspraken over de begeleiding en zoekt flexibel en creatief naar de mogelijkheden om de diverse leerproblemen het hoofd te bieden. Jetty Muller maakt daarbij gebruik van haar ruime ervaring, brede expertise op het gebied van leren en leerproblemen.

Uitgaan van de mogelijkheden
Jetty startte haar loopbaan als docent biologie en volgde later de opleiding voor remedial teacher. Bij de Stichting Bevordering Cognitieve Ontwikkeling (Stibco) en het ICELP(Israël)volgde ze cursussen en behaalde ze het diploma tot Feuersteintrainer I.E. en het LPAD 1 en 2 (Onderzoek naar leerpotentieel) een manier om te achterhalen hoe leerprocessen verlopen en wat nodig is om deze efficiënter te maken.
Jetty is lid van het Mediatienetwerk en de Landelijke beroepsvereniging Remedial teachers en volgt regelmatig cursussen om haar kennis over leerproblemen en remedial teaching up to date te houden.

Samen-leren-leren geeft betrokken hulp bij leerproblemen en leerstoornissen.